Mijn naam is Blanca Konings en ik ben geboren en getogen in Roermond en sinds sinds 3 jaar woon ik samen met mijn man Patrick en teckels Mees en Billie, in Swalmen.

 

Al zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en ik lees me dan ook al jaren in over gezond blijven op een natuurlijke wijze (wat me erg aanspreekt is de homeopathie, Ayurveda, Yoga, meditatie, Chinese geneeskunde, body de-armouring, traumahealing en andere vormen van lichaamsgerichte en psychosociale therapie ).

 

Dus in essentie: hoe men een gezond leven kan leiden zonder direct chemisch vervaardigde geneesmiddelen in te hoeven zetten maar door het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Het is dan ook altijd mijn droom geweest om mezelf steeds verder te ontwikkelen in mijn bewustwordingsproces en daarna mensen te mogen begeleiden en ondersteunen in hun proces, op zowel fysiek als emotioneel vlak!

 

*******

 

Zelf heb ik een moeilijke maar leerzame periode achter de rug waarin ik als manager in de detailhandel werkte en ik mezelf als het ware voorbij liep en niet mijn grenzen erkende, wat resulteerde in een burn-out.

Daarvoor heb ik een heel ander leven geleid in het buitenland, waar ik als masseur en yoga lerares heb gewerkt en het leven veel vrijer was. Na terugkomst in Nederland ben ik eigenlijk per toeval, in de detailhandel terecht gekomen, wat eigenlijk een hele vreemde zijsprong in mijn leven was en waar ik uiteindelijk niet gelukkig van werd.

Toch heeft de burn-out een hele waardevolle les gebracht die me weer heel duidelijk liet voelen dat ik mijn passie en levenspad moet volgen en dat is wat ik nu als therapeute en lichaamswerker doe.

 

In 2018 ben ik begonnen aan een studie Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde en deze sluit heel mooi aan op mijn eerder gevolgde opleidingen en trainingen zoals Ashtanga Yoga Teacher en body de-armouring (trauma release), meditatie en andere  opleidingen en trainingen ( zie beneden).

In de opleiding tot natuurgeneeskundige therapeut ligt de kern bij het zelfbewustzijn van elke student waardoor je werkt aan je persoonlijke en spirituele groei. Hierdoor leer ik elke dag meer over wie ik ben, wat mijn waarden zijn en wat mijn levenspad is dat ik dien te volgen om gelukkig te zijn door middel van het vinden van mijn passie. Dit gun ik iedereen en dit is ook waar ik als therapeute naartoe wil werken. Deze omslag in mijn leven geeft me weer volop vertrouwen en laat me stralen van geluk en dat wil ik graag doorgeven.

 

*******

 

In mijn  praktijk zet ik me in als natuurgeneeskundig therapeute, zowel lichaamsgericht als psycho-sociaal en is er ook de mogelijkheid om op andere therapievormen terug te vallen als je wilt ontspannen of minder stress wilt ervaren (zie BEHANDELINGEN).  Hiervoor ga ik ook regelmatig workshops organiseren. Hou hiervoor mijn Instagram, Facebook pagina of het NIEUWS blokje op deze website in de gaten!

 

*******

 

Sinds een aantal jaren heb ik zelf meerdere ervaringen gehad met verschillende plantmedicijnen en ben daardoor steeds duidelijker mijn levensdoel gaan zien. Deze heilige medicijnen  kunnen ons dichter bij onze ziel  brengen. Het is één-zijn met de natuur en inzichten krijgen  op levensthema's die voor jou belangrijk of zelfs ingrijpend zijn. Ik wil dan ook graag in de toekomst op therapeutische basis hiermee gaan werken en mijn cliënten de mogelijkheid geven hun trauma's te zien en te verwerken, oude patronen leren loslaten en meer bewustzijn te ervaren.

 

Lees hierover meer  onder de pagina MEDICINE JOURNEYS.

 

foto: Julieta Horak

Gevolgde opleidingen en trainingen:

2023 Traditional Teonanatcatl Journey with Doña Eugenia - Huautla Mexico

2022 Cursus Holistic Pulsing - Wellness Academie

2022 Deep Tissue Massage - Sabaaydi Opleidingen

2022 Esalen massage met onderarm - Sabaaydi Opleidingen

2022 Feminine (Yoga)Bekken Massage - Wageningen

2021 Procesbegeleider Plantmedicijn - Innerjourney Haarlem

2018-2021 HBO Eclectisch Energetische Natuurgeneeskunde opleiding - Panheel

2020 VLOW borstweefsel therapie opleiding  Lifestream - Nijmegen

2019 tot 2020 Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis - Panheel

2019 Intense Training Body de-armouring - Venwoude

2019 The Shift - verdiepingsworkshop trauma werkers - Winterswijk

2019 Zelfhypnose - Roermond

2019 Body de-armouring Level 1 -Trauma release - Bussum

2019 Stoelmassage - Breda

2019 Voetreflexologie - Hasselt

2008 Ashtanga Yoga teacher Training - Koh Samui

2003 Power Yoga teacher Training - Utrecht

2001 Ayurvedische massage - Eindhoven

1997 Opleiding ontspanningsmassage - Eindhoven