Your vision will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams; who looks inside, awakens.
~ Carl Jung~

De Magische Reis

~ Medicijn voor je Ziel ~

 

De Magische Reis is een 2 daags retreat met plantmedicijnen dat diep transformerend en helend kan zijn, in de veilige omgeving en vertrouwde handen van Blanca en Narayan. De plantmedicijnen of entheogenen waarmee we werken zijn psilocybine, rapeh en sananga.

 

 • Wil jij het onverwerkte verwerken?
 • Meer verbinding voelen met jezelf en anderen?
 • Wil je meer helderheid en focus hebben?
 • Verlang jij ernaar de kern van je ziel te ontmoeten?
 • Wil je meer in je hart en minder in je hoofd verblijven?
 • Ben je op zoek naar de essentie van je zelf en je leven?
 • Wil je je beperkende overtuigingen en niet-helpende patronen doorbreken?
 • Of inzichten krijgen over (oud en onbegrepen of onverwerkt) trauma dat je beperkt?

 

Dan komt deze unieke ervaring precies op het juiste moment op je pad…

 

Hoe ziet het retreat eruit?

 

Na ontvangst bij ’t Heelend Huys zul je de tijd hebben om je plek te zoeken in de ceremonieruimte, kennis te maken met de andere reizigers en als je wilt, een intentie zetten voor je reis. Daarna zullen we door middel van een op maat gemaakt programma met lichaamswerk en/of ademwerk of TRE onze gezamenlijke voorbereiding doen op de ceremonie met het plantmedicijn.

Het is onze overtuiging dat dit voorbereidend 'werk'  essentieel is om werkelijk uit je hoofd en in je lichaam te kunnen zakken en hierdoor een vele diepere reis te kunnen maken.

 

Laat ons jou begeleiden in de kennismaking  met Psilochocolate (en andere meesterplanten). 

Het plantmedicijn Psilochocolate brengt jou naar je waarheid en laat je helen op vele lagen.  Je krijgt inzichten en gaat steeds meer intuïtief kunnen aanvoelen hoe je kunt loslaten wat jou niet meer dient .

 

Wat is Psilochocolate eigenlijk?

 

Psilochocolate is een medicijn, een samensmelting van verschillende planten en kruiden die je hart openen waardoor je mag helen en transformeren.

Het bestaat ondermeer uit een magische samensmelting  van rauwe cacao, Psilocybine (de werkzame stof in de paddestoel) en Caapi (MAO-remmer).

 

Hoe ziet het programma eruit?

 

 • Welkom
 • Sharing Circle
 • voorbereidend werk op ceremonie
 • Ceremonie met Psilochocolate en rapeh
 • Diner (plant based)
 • Soundhealing
 • Closing Circle

 

Wij vinden een goede integratie erg belangrijk en geven dan ook de nodige nazorg indien gewenst. Dit is ook mogelijk onder persoonlijke begeleiding tegen een gereduceerd tarief. Ook krijg je handvatten mee om zoveel mogelijk uit je ervaring te halen, dus ook nà de reis.

 

Wanneer is de volgende Magische Reis?

za 6 juli 2024     (speciale editie 1-daagse € 279,- overnachting is mogelijk!)

za 26 & zo 27 sep 2024

za 26 & zo 27 nov 2024 

 

 

Locatie:

’t Heelend Huys - Swalmen

 

Facilitators:

~Blanca : Holistisch therapeut ~ Lichaamswerker ~ (oprichtster van ’t      Heelend Huys)

~Narayan : Intuïtief Healer, Soul & Ademcoach  ~ Yogateacher

 

Energie uitwisseling:

€ 299,- 

 

Maximaal 9 deelnemers 

PSYCHEDELISCHE THERAPIE  1 OP 1 MET BLANCA

 

Wil je liever  1 op 1 of als stel de helende reis maken met het plantmedicijn, specifiek aangepast op jouw/jullie situatie,  jouw/jullie  vraagstuk dat heling nodig heeft onder mijn persoonlijke begeleiding?

Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Hier trekken we een hele dag voor uit en daarvoor is er eerst een intake gesprek nodig.

Energie uitwisseling 1 op 1: € 444,-

Als stel: € 666,-

MEER INFO...


Tijdens dit retreat zul je kennis maken met dit plantmedicijn dat onnoemelijk veel genezende voordelen heeft en je de mogelijkheid geeft om toegang te krijgen tot en te communiceren met de goddelijke wijsheid in jou, je eigen verbinding met het bewustzijn te verkennen en die relatie te versterken voor jouw eigen pad van genezing.

Je perceptie van de wereld zoals je die kent verandert langzaam en lost deze op. Je reist naar een diepgaande ervaring, waar je wordt uitgenodigd om de werkelijkheid in een nieuw licht te zien.

Het is moeilijk om precies te weten waar deze reis je naartoe zal brengen, aangezien het voor elk individu anders is, maar met de wijze ondersteuning van de begeleiders ben je in staat om blijvende veranderingen in je leven te verankeren.

Deze paddenstoelen zijn zeer effectief bij de behandeling van ziekten zoals depressie, sociale angst, PTSS en verslaving. Ze genezen ook sporen van trauma als gevolg van fysiek, mentaal en seksueel misbruik.


Oorsprong: De Mazatec

Toen koloniserende rijken de wereld gingen domineren, werden de versterkende praktijken van het gebruik van natuurlijke medicijnen zoals psilocybine-paddenstoelen onderdrukt. Het Romeinse rijk verklaarde dergelijke heidense praktijken immoreel en verbood ze in Europa, en de kolonisten van Amerika zouden hetzelfde doen met de inheemse praktijken daar. Het gebruik van deze paddenstoelen in met name één cultuur wist gedurende dit alles te overleven. Genesteld in de bergen van Oaxaca, Mexico, zijn de Mazatec-mensen de paddenstoel tot op de dag van vandaag blijven gebruiken in zijn traditionele context.

 

Psilocybine komt naar het Westen

Eén curandera in het bijzonder, María Sabina, was verantwoordelijk voor de introductie van paddenstoelen in het westen. Ze verwees naar de paddenstoelen als "Los niños santos" of "de heilige kinderen" en gebruikte ze bij genezingsceremonies. Ethnomycoloog R. Gordon Wasson bezocht María Sabina in 1955 en mocht deelnemen aan een ceremonie. Hij nam de sporen van de paddenstoel mee naar Europa en kweekte ze, waar hij de werkzame stof, psilocybine, identificeerde. Helaas leidde deze blootstelling tot een storend toeristenpad naar de stad Huautla de Jiménez, waar María Sabina woonde. Later merkte ze op: 'Vóór Wasson nam niemand de kinderen gewoon mee om God te vinden. Ze werden altijd meegenomen om zieken te genezen.”

 

GOD VINDEN

De westerse betrokkenheid bij psychedelica in de jaren '60 legde een grote nadruk op de herontdekking van directe religieuze ervaring. Deze nederige paddenstoelen bleken in staat lagen van waanvoorstellingen in iemands bewustzijn te verwijderen om een visioen van een heilige, spirituele realiteit eronder te onthullen. Voor een generatie westerlingen voor wie religie voornamelijk werd geassocieerd met dogma's en geïnstitutionaliseerde controle, en die daarom geen geestelijk voedsel meer hadden, kwamen deze middelen als een krachtige remedie. Velen zouden krachtige genezingservaringen ondergaan, maar de traditionele genezingscontext waarin deze paddenstoelen werden gebruikt, werd relatief verwaarloosd ten gunste van het benadrukken van spiritualiteit.

De Mazatec daarentegen zien de paddenstoelen als zeer heilige wezens, met een eigen geest en stem die voornamelijk gebruikt worden om te genezen.

 

ZITTEN BIJ DE BRON

'Ik ben  absoluut GEZEGEND om te hebben mogen 'zitten' met Doña Eugenia Casimiro, een directe studente van Maria Sabina. Ik heb meerdere ceremonies mogen bijwonen bij haar in de bergen van Oaxaca - Mexico en voel mij vereerd dit medicijn te mogen delen zodat het zoveel mogelijk mensen heling en helderheid mag brengen.'


~Blanca~

 

 

RECENSIES VAN DE  MAGISCHE REIS:

 

Mijn eerste ervaring met plantmedicijn, was een hele fijne. Het 2-daagse retraite was zorgvuldig, ontspannen en compleet. Ik ervaar op een holistische manier dat de  gehele ervaring mijn processen een flinke zet heeft gegeven en ik buzz nog even heerlijk na. Bedankt Narayan, Blanca en Hanneke..

Aanrader, voor wie voelt dat het zover is. Je bent in goede handen.

~X Imke~

 

In maart 2024 heb ik een tweede reis mogen ervaren, deze werd zorgvuldig begeleid door de facilitators. Van begin tot eind was er ruimte voor jezelf mogen zijn. 

Mijn tweede reis was een andere dan de eerste reis in juni 2023.  Ik heb gereisd: in tijd, in het verleden/heden/toekomst, in kleur, in en met emotie, met al mijn zintuigen. Dat wat zich wil tonen, heeft zich getoond. 

Onder begeleiding van een energieveld wat los komt door de muziek, licht, ruimte en begeleiding wordt de reis intenser. Ervaar het, voel het, laat al je niet helpende gedachten los en ervaar vooral (zelf) liefde, vertrouwen en lichtheid. Aho

~Ş.C.M.~

 

In nieuwsgierigheid en loslaten van… de magische reis mogen ervaren. En oh wat was het magisch. De energie van de ceremoniebegeleiders voelde vertrouwtd en veilig. Met veel liefde en aandacht voor detail.

 Dit heeft zeker bijgedragen aan de reis die ik heb gemaakt. Ik voel me bevoorrecht, dankbaar, open en licht. Voor mij voor herhaling vatbaar. Dank Blanca en Narayan. 

~Şirin~

 

"Mega dankbaar dat ik mijn eerste Chocobliss ervaring bij deze dames heb gedaan. Echt alles tot in de puntjes verzorgd! Een warm ontvangst en fijne sfeervolle locatie.  Ervaren, betrokken en professionele begeleiding waardoor ik me al snel veilig en op mijn gemak voelde. Heerlijke plantbased maaltijden. Wat was ik hier aan toe! Mooie inzichten opgedaan tijdens mijn reis. Ik kan jullie van harte aanbevelen en kom graag nog eens terug. Mucias gracias voor alle verwennerij en deze hartverwarmende ervaring lieverds."❤️‍🔥

~ Joyce van Bakel ~

 

"Wat een ervaring was het! Nadat we werden rondgeleid in de magische ruimte met de lekkerste geuren, kleuren en de perfecte aankleding deden we een sharing. Bijzonder om zo jezelf te kunnen zijn in een groepje dat je pas net kent, maar alles klopte gewoon. De ceremonie was echt magisch, een diepe helende reis met veel emoties en zelfreflectie. Joanna-Maria en Blanca voelden precies aan wat ik op dat moment nodig had en dat gaven ze me ook. Fijne bemoedigende armen om me heen en de troost wat ik nodig had.'  Ik had niet verwacht dat 't zoveel los zou maken bij me. Ook het eten na de ceremonie, niet normaal goed. Al met al een geweldige ervaring waar ik nog lang van na zal genieten (gelukkig hebben we de playlist gekregen, deze staat hier regelmatig op, en visualiseer me weer lekker in dát moment! ✨ ik kom zeer zeker nog eens terug lieve dames❤️‍🔥 ✨🌿🧘🏼‍♀️bedankt!"

~ Marloes van Gellecum ~

 

"Een reis naar puurheid dat is voor mij wat ik gevoeld heb. Zonder ego je zelf zien, eindelijk voelen zonder twijfel. Het duidelijk voor ogen zien wat mijn kracht is en weten dat ik vanuit dat kracht mijn passie mag uiten. Er is een deur geopend een deur naar creativiteit, eerlijkheid, liefde en het vooral zijn. " I am" dat is iets wat mij niet meer afgenomen kan worden. Ik heb mijn sisters gevoeld, kracht van ze gekregen maar vooral de leiders van de ceremonie hebben een prachtig ruimte, gevoel en openheid neergezet. Ik ben dankbaar🤍✨"

~ Aween ~

 

"Bij Joanna-Maria en Blanca heb ik mijn mooiste reis mogen doen. Deze beiden dames hebben in de  Ceremonie voor een veilige setting gezorgd en hebben ons met veel liefde en professionaliteit begeleid. Alles was van top tot tenen georganiseerd. Ik kon me zo maar laten vallen en een magische reis aangaan. Nogmaals bedankt voor deze ervaring!"

~ Katja Quensel ~

 

"Ik heb een hele fijne week gehad na het retreat, een treetje hoger geklommen voor mijn gevoel.

Ik heb nog wat treden te gaan maar ik begin rustig. Ben nu ook heel dankbaar waar ik woon en hoe ik woon en ben nu aan het leren dat ik meer dingen voor mezelf wil doen, niet voor anderen.

Dingen waar ik geen zin in heb wil ik niet meer doen, daar bedoel ik mee afspraakjes maken waar ik geen behoefte aan heb op dat moment.

Over een half jaar of zo kom ik terug om het ‘echte’ werk aan te pakken…"

~ Kikky ~

 

"Afgelopen weekend mocht ik deelnemen aan de Magische Reis bij ’t Heelend Huys in Swalmen. Wat begon als iets spannends voor het onbekende heeft zich geopend naar openheid, verlichting en inzichten. Zelfs mijn dochter slaapt beter omdat ze voelt dat haar moeder rustiger is en ik merk dat ik zelf heel anders reageer naar mijn partner toe. Dankjewel Heelend Huys. Het was letterlijk een magische reis waar ik met een big smile op terugkijk."

~ Eveline Smeets ~

 

 

 

 

Annulering:

De aanbetaling is niet restitueerbaar. Pas na volledige betaling is je plek gereserveerd.

Bij annulering korter dan 1 maand voor de start van het retreat wordt 40% van het totaalbedrag minus de aanbetaling in rekening gebracht. Bij annulering korter dan 1 week voor de start van de opleiding wordt  het totaalbedrag minus de aanbetaling in rekening gebracht. 

Bij annulering is het eventueel mogelijk na overleg met 't Heelend Huys iemand anders in de plaats te laten komen mits diegene voldoet aan de toelatingseisen voor deelname.